Dé Nova Learning

Mariette Huisjes

Kwaliteitszorg Adviseur

Met een achtergrond in wetenschapsfilosofie leg ik mij toe op wetenschapscommunicatie en externe kwaliteitszorg voor universitaire opleidingen en onderzoeksinstituten. Ik ken de wetenschappelijke wereld goed en voel mij er als een vis in het water. Als tekstschrijver sla ik een brug tussen het werk van onderzoekers en de samenleving, achter de schermen draag ik eraan bij dat studenten kunnen rekenen op een gedegen opleiding, en dat het geld voor onderzoek optimaal wordt besteed. Die twee rollen passen goed bij elkaar.

Ik heb als NVAO-geaccrediteerd secretaris rond de twintig visitaties begeleid over de volle breedte van de wetenschap: het visitatieproces in goede banen geleid en de eerste rapportversies geschreven. Ik kan ook in de aanloop naar een visitatie een rol spelen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een zelfevaluatie. Ten slotte zou ik ook voor andere opdrachten (zoals integriteitsvragen, verkenningen, beoordelingen) een commissie van inhoudelijke experts kunnen ondersteunen.

Ik ben nieuwsgierig en doortastend. Kan analyseren en helder formuleren. Kan op hoog (abstractie)niveau functioneren en lastige projecten tot een goed einde brengen.