Dé Nova Learning

Ontwikkel Assessment

“Krijg inzicht in de ontwikkel- en groeimogelijkheden van je medewerkers”

Met het ontwikkelassessment van Dé Nova krijg je niet alleen inzicht in de capaciteiten, talenten en drijfveren van je (nieuwe) medewerker, maar ook in zijn ontwikkel- en groeimogelijkheden. De medewerker kan zich op deze manier professionaliseren op grond van realistische verwachtingen en doelstellingen. Het functieprofiel voor de nieuwe functie wordt vertaald in een passend assessmentprogramma. Waar bij het selectie-assessment de nadruk ligt op een geschiktheidsadvies, ligt in het ontwikkel-assessment de nadruk op wat nodig is de gewenste ontwikkeling bij de medewerker vorm te geven en de haalbaarheid hiervan. Hiervoor worden de ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid van de medewerker scherp in beeld gebracht. Bovendien wordt een praktisch ontwikkeladvies meegegeven met ontwikkeltips om de stap naar de nieuwe functie soepel te laten verlopen.

Wanneer een ontwikkelassessment?

Het inzetten van een ontwikkel-assessment van een toekomstige of huidige medewerker, kan erg zinvol zijn wanneer je een onderbouwd inzicht wilt in hoeverre een bepaalde loopbaanstap tot de mogelijkheden behoort van die medewerker. Dit kan zijn in het kader van een promotie of verzwaring van de huidige functie. Je kunt objectief en betrouwbaar een besluit nemen om de medewerker deze nieuwe loopbaanstap te gunnen en bent bedacht op wat belangrijk en (nog) nodig is om de doorgroei hiernaar te stimuleren.

Waar bestaat het ontwikkelassessment uit?

Een ontwikkelassessment bij Dé Nova bestaat uit de volgende onderdelen: 

Persoonlijkheidsonderzoek “Big Five”

Gericht op de vijf persoonlijkheidstrekken  ‘stabiliteit’, ‘extraversie’, ‘altruïsme’, ‘openzinnigheid’ en ’consciëntieusheid’.

Competentiegericht diepte-interview

Gericht op de eerdere aanpakken en behaalde resultaten van een persoon bij de kritische competenties van de functie.

Drijfveren vragenlijst

Gericht op de energiebronnen ‘profileren’, ‘beheren’, ‘behouden’ en ‘verbinden’.   

Cognitieve capaciteiten testen

Gericht op het probleemoplossend vermogen en leervermogen in nieuwe situaties. 

Rollenspel

Gericht op het laten zien van natuurlijk gedrag in een op maat gemaakte situatie voor jouw organisatie en de specifieke functie. In het ontwikkel-assessment is het rollenspel een standaard onderdeel en niet optioneel (zoals bij het selectie assessment). Het rollenspel van Dé Nova is uniek, omdat het altijd op maat is gemaakt voor jouw organisatie en de specifieke functie. Op deze manier herkent de medewerker de situatie en context en wordt hij in de gelegenheid gesteld zo natuurlijk mogelijk gedrag te laten zien.

Specifieke ervaring & deskundigheid

Dé Nova is bijzonder ervaren in het afnemen van ontwikkelassessments voor functies in de recruitment (recruiters, accountmanagers, vestigingsmanagers), het onderwijs (schoolleiders, bestuurders, intern begeleiders) en de overheid (staffuncties en leidinggevenden).

We hanteren de beroepscode van NIP en werken met COTAN gevalideerde testmateriaal.

Voor het ontwikkelassessment in het bijzonder, geldt dat er extra veel aandacht wordt gegeven aan het persoonlijk op maat geschreven conclusie- en adviesrapport. Het ontwikkeladvies biedt zowel voor de medewerker, als voor de organisatie praktische handvatten om de verdere professionele ontwikkeling op de werkvloer vorm te geven. De bevindingen in het rapport worden eerst persoonlijk met de medewerker door gesproken en vervolgens met de werkgever. Bij Dé Nova zorgen we ervoor, dat het rapport persoonlijk en praktisch is.  

Meer weten over het ontwikkelassessment voor schoolleiders? Download dan via onderstaande knop de flyer!

Coaching als vervolg op ontwikkelassessment

Op basis van de uitkomsten van het ontwikkelassessment kan Dé Nova voor specifieke ontwikkelpunten van een kandidaat één van onze coachtrajecten adviseren, zie: coaching.

Praktische Informatie

Aanmelding

Wil je een ontwikkelassessment
aanvragen bij Dé Nova? 
  

Mail ons via: assessments@denovalearning.nl 

We nemen contact op voor een intake waarbij we ingaan op de functie, specifieke aandachtspunten en gegevens van de medewerker.

Tarieven

De tarieven van een ontwikkelassessment
zijn vanaf €1.795,-.
 

Alle genoemde prijzen zijn excl. btw.

Het tarief is afhankelijk van de zwaarte van het profiel, het aantal geselecteerde competenties en de gekozen onderdelen in het programma.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Havva Jongen, Directeur Dé Nova.

Tel: +31 6-24851295

E-mail: havva@denovalearning.nl  

Zij stuurt je graag een flyer toe.
Daarnaast kan ze je nadere praktische en inhoudelijke toelichting geven.
 

Goed voorbereid aan je assessment beginnen?

Wil je de flyer voor het ontwikkelassessment voor schoolleiders ontvangen?