Dé Nova Learning

Opdrachten

VERLOPEN

Onderwijskundig Adviseur - Tata Steel

Opdrachtgever: Tata Steel

Waar ga je werken?

Meer dan de helft van onze collega’s bij Tata zijn hun carrière begonnen op de bedrijfsschool en daar zijn we bij Tata Steel Academy trots op. Behalve een lange traditie hebben we ook een grote ambitie op het gebied van opleiden. “De best opgeleide persoon op het juiste moment op de juiste plek in ons bedrijf.” Voor zo’n 165 jonge mensen per jaar is Academy  dé plek waar zij hun eerste stappen zetten op weg naar vakmanschap en voor zo’n 300 collega’s de manier om hun vakmanschap te verdiepen en te verbeteren door een niveau verhogende opleiding te volgen. Academy wil zichzelf continu verbeteren en een innovatief kenniscentrum voor opleiden in de staalindustrie zijn.

Wat houd de functie in?

Voor de analyse van diverse technische werkplekken/functies en het opleveren van functiegerichte opleidingen voor verschillende productierollen binnen de werkeenheden van Tata Steel zoeken wij versterking. Je werkt samen met 5 onderwijskundige collega’s in een projectteam.

Je focus:

  • Voor diverse technische functies op vooral niveau 3 en 4 voer je een taakanalyse uit. Je gaat daarvoor in gesprek met verschillende interne kennisdragers en experts en brengt met een focus op ‘need-to-haves’ in kaart welke leerdoelen er voor de functie behaald moeten worden.
  • Aan de hand van deze analyse stel je een toetsmatrijs op conform een bestaand format. Deze bevat leerdoelen conform de Bloom methodiek, de wijze waarop deze leerdoelen getoetst worden en een voorstel voor te ontwikkelen leerinterventies.
  • Jouw taken liggen vooral op het vlak van onderzoeken en adviseren. Voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de leerinterventies communiceer je met bureaus en met interne medewerkers/kennisdragers. Gedurende de ontwikkeling van de leerinterventies review en bewaak jij de didactische kwaliteit. Ook bewaak je de planning.
  • Je adviseert over het aantoonbaar borgen dat medewerkers gekwalificeerd zijn voor het uitvoeren van hun rol.

Functie-eisen:

Ervaring: 3 jaar
Opleidingsniveau: HBO

Kenniseisen:

  • Kennis van onderwijs op HBO-niveau om doelstellingen en klantwensen te vertalen naar opleidingsprogramma’s in het vakgebied.
  • Kennis van opleidingsprogramma’s, leveranciersmanagement en marktontwikkelingen.
  • Kennis van de opleidingsmogelijkheden en -behoeften van de organisatie.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Helaas kan je niet meer reageren op deze opdracht. ​