Dé Nova Learning

Nieuws

Een frisse blik: Hoe Young professionals de werkvloer nieuw leven inblazen

In deze blog wordt er een blik geworpen op de voordelen van Young professionals binnen een bedrijf. Daarnaast zal Tom Kloeck terugblikken op zijn beginperiode bij Dé Nova en de ervaringen die hij heeft opgedaan met de stap naar het werkveld. Tom is in januari 2022 begonnen als Assessment & Learning consultant bij Dé Nova. Dit combineert hij met zijn studie Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Wat Young professionals een bedrijf kunnen brengen 

Binnenhalen van actuele vakkennis
Een frisse toevoeging van iemand die recent van een studie komt. Studies worden ieder jaar bijgewerkt, zodat nieuwe kennis die is opgedaan in de wetenschap direct onderwezen wordt aan studenten. Young professionals of afrondende studenten hebben daardoor de meest up-to-date kennis aan de markt te bieden. Door deze actuele kennis binnen het bedrijf op te nemen, blijft het product of de dienst optimaal en meegaan met de tijd. Daarnaast kan er ook een stap gezet worden op het gebied van efficiëntie en effectiviteit. Een nieuwe blik op de huidige processen binnen een bedrijf kan leiden tot innovatie. 

Verrijking voor het huidige personeel
Voor het actieve personeel kan de aanwezigheid van een Young professional ook zorgen voor een positieve impuls. Door middel van mentoring worden medior- en senior werknemers uitgedaagd om kritisch naar hun eigen werkwijze te kijken en vernieuwende ideeën op te doen. Ook wordt het netwerk van de medior of senior verder uitgebreid met het bereik naar een jongere generatie. Afsluitend kan ook de intrinsieke motivatie en persoonlijke waardering van medior- en senior medewerkers vergroten. Doordat zij bij kunnen dragen aan de groei van een Young professional en dit op de werkvloer te kunnen ervaren, kan dit voor een gevoel van voldoening en verantwoordelijkheid zorgen. Dit gevoel kan weer leiden tot een betere ervaring van de werkomgeving.

Dé Nova heeft al veel ervaring met het opleiden en ontwikkelen van Young professionals, door onder andere het inrichten van onboarding trajecten. wij staan open voor een gesprek om de mogelijkheden voor uw bedrijf te verkennen.

Uitdaging, ontwikkeling en kennis kunnen toepassen in je werk 

Naast dat een young professional een bedrijf veel kan brengen, levert het de young professional ook veel werkervaring op. Het kan voor een afrondende student de ideale mogelijkheid zijn om kennis te maken met het werkveld en te ontdekken waar interesses en passie liggen van de student. Tom zal een schets geven van zijn start bij Dé Nova en wat het hem allemaal gebracht heeft.  

“Het is een nieuwe stap in mijn professionele carrière. Na verschillende “traditionele” bijbaantjes, ben ik nu echt begonnen aan mijn loopbaan. Dit in combinatie met mijn studie. Na mijn eerste periode bij Dé Nova is het merkbaar hoe dit mijn ervaring verrijkt en een toevoeging is, naast het afronden van mijn studie. Werkethiek, de vertaling van kennis die je in je studie hebt opgedaan naar het toepassen in de praktijk en de verantwoordelijkheid voor je eigen projecten zijn nieuwe ervaringen. Daarnaast is er altijd iemand beschikbaar om advies te vragen over de projecten waar ik verantwoordelijkheid voor heb. Dit helpt om te kunnen leren van professionals die al langer actief zijn, de zone van naaste ontwikkeling wordt goed benut. Het is een goede start van het opbouwen van mijn CV en een fijne start van mijn professionele ontwikkeling. 

Tijdens de eerste periode heb ik me beziggehouden met het ontwikkelen van verschillende coachleerlijnen die wij aanbieden binnen Dé Nova. Dit is iets wat goed aansluit bij mijn studie. Door deze theoretische kennis toepasbaar te maken, leer je al snel hoe je een product kan neerzetten.  

Door hier in de afrondende fase van mijn studie kennis mee te maken, ben ik ook anders naar mijn studie gaan kijken. Hoe is dit toepasbaar op werk? Welke nuttige informatie kan ik meenemen? Het heeft ook gezorgd voor een reflectie op eerder gevolgde vakken binnen de opleiding. Wat heb ik daar eigenlijk allemaal geleerd? Welke theorieën ben ik allemaal bekend mee en kan ik toepassen? Zo kom je erachter hoe je al zo veel meer kan, dan je eigenlijk zou inschatten. Ik zou het daarom iedere afrondende student aanraden om verder te kijken dan de “traditionele bijbaantjes”, zoals de supermarkt of de kroeg. De sprong in het diepe (het werkveld) is veel kleiner dan je denkt!” 

Stuur ons een bericht als je vragen hebt over dit onderwerp en een keer met ons in gesprek wilt gaan! 

Bronnen

Thompson, J. L. (2004). Innovation through people. Management decision.

Wright, C. A., & Wright, S. D. (1987). The role of mentors in the career development of young professionals. Family relations, 204-208.

Meer nieuws

Van flexibele schil naar verbindende kern

Door Annemijn Storm Op donderdagmiddag 18 april organiseerde Dé Nova Learning een inspiratiebijeenkomst voor het vaste en flexibele team van L&D-professionals. Het thema was: in harmonie met binnen en buiten. Hoe blijf je ondanks (of dankzij) alle ruis in verbinding met jezelf en anderen? Een retorische vraag die zichzelf blijft

Lees meer »

Nieuwe Collega, Eline!

Wij zijn super blij met de komst van Eline Terpstra, onze nieuwe onderwijskundige stagiaire. Ze stelt zichzelf graag aan jullie voor. Kun je iets vertellen over jezelf? Hi! Ik ben Eline Terpstra, 26 jaar en woon in Utrecht. Na de pre-master gevolgd te hebben, doe ik op dit moment de

Lees meer »

Veerkracht in het Onderwijs van Stichting EduCare

Stichting EduCare, een stichting voor speciaal onderwijs, zet vanuit goed werkgeverschap de veerkracht van zijn medewerkers op de kaart! Bij EduCare herkennen ze op de verschillende scholen de uitdagingen van medewerkers met werkdruk in combinatie met een gezonde werk-privé balans. Om veerkracht en duurzame inzetbaarheid te bevorderen heeft EduCare in

Lees meer »