Dé Nova Learning

Nieuws

Een LeerManagementSysteem (LMS), hoe werkt het en wat zijn de voordelen? 

In deze blog vertellen we je meer over een LeerManagementSysteem (LMS). We nemen je mee in de werking van een LMS, de voordelen van een LMS en hoe je een LMS effectief kan inzetten om het personeel van een bedrijf op te leiden. Daarnaast leggen we uit hoe wij als Dé Nova kunnen fungeren als strategisch partner bij het ontwikkelen van een leertraject en het inrichten van een LMS. 

Wat is een LMS? 

Een LMS is een online leeromgeving waarin een leertraject geplaatst wordt, geheel naar wens van de opdrachtgever. Dit zijn vaak leertrajecten in de vorm van een e-learning, gecombineerd met opdrachten, kennistoetsen of voorbereidingen op klassikale trainingen. In een LMS kan de voortgang van het personeel getoond worden, om te evalueren of het personeel het gewenste niveau heeft bereikt. Daarnaast kan er bijgehouden worden wie al wel en niet zijn gestart met de online leeropdrachten.  

Op de huidige markt worden er veel verschillende Leermanagementsystemen gebruikt door Learning & Development organisaties. Bij Dé Nova gebruiken we FLOWsparks. Dit is een gebruiksvriendelijk systeem met een overzichtelijke interface voor de deelnemers.  

Wat zijn de voordelen van een LMS?

Een LMS is een fijne manier om effectief en efficiënt met tijd om te gaan. Doordat het personeel zelf in de omgeving kan en hier geen docent of trainer voor nodig heeft, kunnen zij zelf bepalen wanneer zij gebruik maken van de online leeromgeving. Deelnemers zijn hierdoor niet tijdsgebonden aan fysieke trainingen of lesdagen. Daarnaast kunnen e-learnings meerdere keren doorlopen worden, waardoor een deelnemer altijd even terug kan kijken naar belangrijke informatie. Dit zorgt ervoor dat er minder kennis over de tijd verloren gaat. Mocht er toch een klassikale training in het leertraject voorkomen, is het mogelijk om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op de training, waardoor de inhoudelijke training effectiever ingedeeld kan worden. 

Hoe kan Dé Nova helpen bij het opzetten van een LMS? 

Bij Dé Nova beschikken wij over een eigen LMS-systeem. Wanneer je als organisatie geen eigen LMS wil aanschaffen, maar wel een leertraject wilt starten, kunnen wij ondersteunen bij het ontwikkelen van een leertraject en een gepersonaliseerde omgeving voor de organisatie inrichten. Hierdoor is het mogelijk nog steeds gebruik te maken van de voordelen van een LMS, maar hoef je deze niet zelf aan te schaffen. Win – win toch?

Meer nieuws

Van flexibele schil naar verbindende kern

Door Annemijn Storm Op donderdagmiddag 18 april organiseerde Dé Nova Learning een inspiratiebijeenkomst voor het vaste en flexibele team van L&D-professionals. Het thema was: in harmonie met binnen en buiten. Hoe blijf je ondanks (of dankzij) alle ruis in verbinding met jezelf en anderen? Een retorische vraag die zichzelf blijft

Lees meer »

Nieuwe Collega, Eline!

Wij zijn super blij met de komst van Eline Terpstra, onze nieuwe onderwijskundige stagiaire. Ze stelt zichzelf graag aan jullie voor. Kun je iets vertellen over jezelf? Hi! Ik ben Eline Terpstra, 26 jaar en woon in Utrecht. Na de pre-master gevolgd te hebben, doe ik op dit moment de

Lees meer »

Veerkracht in het Onderwijs van Stichting EduCare

Stichting EduCare, een stichting voor speciaal onderwijs, zet vanuit goed werkgeverschap de veerkracht van zijn medewerkers op de kaart! Bij EduCare herkennen ze op de verschillende scholen de uitdagingen van medewerkers met werkdruk in combinatie met een gezonde werk-privé balans. Om veerkracht en duurzame inzetbaarheid te bevorderen heeft EduCare in

Lees meer »