Dé Nova Learning

Nieuws

Coaching in de natuur

Misschien is het niet het eerste waar je bij coaching aan denkt: wandelen. Echter, er zijn veel voordelen aan het coachen in de natuur. Bij Dé Nova doen wij dit dan ook geregeld. Benieuwd wat de voordelen zijn en hoe wij dit aanpakken? Lees dan verder! 

De voordelen van wandelend coachen 

Allereerst helpt wandelend coachen in de natuur je om je hoofd tot rust te brengen. Je merkt dit eigenlijk vrijwel direct als je begint met lopen; je maakt een connectie met je lichaam en de natuur om je heen. Hoe voel ik me nu? De rustgevende werking van de natuur en de mogelijkheden tot stiltes maakt dat je eenvoudiger antwoord kan geven op de vraag. Soms heb je gedachten of gevoelens die je even moet laten bezinken. Je hoeft tijdens wandel coaching niet continu oogcontact te maken, waardoor de meeste mensen minder druk voelen om het gesprek op gang te houden. Even stil zijn voelt nu niet ongemakkelijk. Door bij je gevoel te blijven en niet na te hoeven denken over wat je nu moet zeggen, kom je gemakkelijk op de antwoorden op je vragen.  

Naast de mogelijke stiltes tijdens het wandelen, brengt het lopen in de natuurlijk je letterlijk op nieuwe paden en wegen. Soms sta je op een kruispunt in het bos en moet je de keuze maken welke kant je opgaat: dit geeft je inzicht in je gevoelens en gedachten. Je zou het kruispunt op die manier kunnen zien als een metafoor om je gevoelens en gedachten te verduidelijken en te beschrijven. Naast dit kruispunt kan de natuur helpen om eindeloos veel metaforen en symbolieken te benoemen in je gesprek met de coach. Deze metaforen en symbolieken helpen je om je verhaal te vertellen.  

Al met al brengt wandel coaching je lijf letterlijk in beweging en daarmee alles wat vastzit in je hoofd.  

Hoe pakken wij dit aan bij Dé Nova? 

Bij Dé Nova draait alles om maatwerk: wij bieden jou een coachtraject aan geheel op maat gemaakt. Hierin zullen wij sturing geven vanuit onze expertise en ervaring. Eén van de mogelijkheden tijdens een coachtraject is wandel coaching. Tijdens deze wandel coaching loop je samen met je coach door de natuur en zul je merken dat hetgeen in je hoofd rondgaat, loskomt en in beweging wordt gebracht. Tevens hebben we verschillende wandelroutes met daarin markeerpunten om kort stil te staan bij hoe je je voelt of wat er door je heen gaat. De coach zal je hierin meenemen. Bij Dé Nova inspireren we je om in beweging te komen, om zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven weer te kunnen floreren!  

Benieuwd of we voor jou of je organisatie iets kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer!  

Meer nieuws

Van flexibele schil naar verbindende kern

Door Annemijn Storm Op donderdagmiddag 18 april organiseerde Dé Nova Learning een inspiratiebijeenkomst voor het vaste en flexibele team van L&D-professionals. Het thema was: in harmonie met binnen en buiten. Hoe blijf je ondanks (of dankzij) alle ruis in verbinding met jezelf en anderen? Een retorische vraag die zichzelf blijft

Lees meer »

Nieuwe Collega, Eline!

Wij zijn super blij met de komst van Eline Terpstra, onze nieuwe onderwijskundige stagiaire. Ze stelt zichzelf graag aan jullie voor. Kun je iets vertellen over jezelf? Hi! Ik ben Eline Terpstra, 26 jaar en woon in Utrecht. Na de pre-master gevolgd te hebben, doe ik op dit moment de

Lees meer »

Veerkracht in het Onderwijs van Stichting EduCare

Stichting EduCare, een stichting voor speciaal onderwijs, zet vanuit goed werkgeverschap de veerkracht van zijn medewerkers op de kaart! Bij EduCare herkennen ze op de verschillende scholen de uitdagingen van medewerkers met werkdruk in combinatie met een gezonde werk-privé balans. Om veerkracht en duurzame inzetbaarheid te bevorderen heeft EduCare in

Lees meer »