Nieuws

Leerinterventies, dit zijn de mogelijkheden!

In deze blog worden verschillende leerinterventies van Dé Nova besproken en welke waarde dit kan hebben voor organisaties en bedrijven. Bij Dé Nova Learning zijn we gespecialiseerd om als strategisch partner met bedrijven in gesprek te gaan en onze onderwijskundige expertise in te zetten om een passende interventie toe te passen. Vanuit een integrale kijk op ontwikkelen, proberen wij altijd een stap verder te kijken om iedere interventie een blijvend succes te maken.

E-Learning

De E-learning is een van de meest bekende en populaire leerinterventies. Een E-learning is erg geschikt voor het overbrengen van kennis op een interactieve manier en is perfect af te stemmen op de specifieke uitdagingen en leerdoelen van de organisatie. Daarnaast is het ook een efficiënte en effectieve tool om in te zetten, aangezien een E-learning niet plaats- of tijdsgebonden is. Om het proces van een medewerker te monitoren, is het ook mogelijk om een E-learning in een LeerManagementSysteem (LMS) te plaatsen. Hierdoor kan de ontwikkeling van medewerkers bijgehouden worden en visueel worden gemaakt.

Trainingen en workshops

Een training of een workshop organiseren is een effectief middel om in te zetten, wanneer je graag wilt ontwikkelen op zowel individueel- als groepsniveau. Door een dagdeel of verschillende dagdelen intensief samen te werken, kan je onderliggende uitdagingen herkennen of aanpakken. De training kan vaak gebouwd worden op basis van de behoefte van het bedrijf, maar er is ook een heel scala aan bestaande trainingen. Bestaande trainingen zijn geoptimaliseerd op basis van ervaring en feedback van participanten.

Assessments en Coaching

Wat vaak niet als eerste opkomt, wanneer iemand denkt aan een mogelijkheid om te ontwikkelen, zijn assessments en coaching. Door middel van een assessment krijgt een medewerker onder andere een uitgebreid inzicht in zijn/haar eigen kwaliteiten, drijfveren en ambities. Daarnaast wordt er ontdekt wat de inspiratie en motivatie van de medewerker is en waar mogelijk ontwikkelpunten en valkuilen liggen. Wanneer een medewerker ongelukkig is of vastzit in een huidige functie, is een assessment een erg effectieve manier om een medewerker tot nieuwe inzichten te brengen. Er komt zo ook een duidelijk overzicht van het kunnen van de medewerker.

Om de groei van een medewerker verder te stimuleren, kan een coachtraject worden ingezet. Een coachtraject leidt tot verdieping van de ontwikkelpunten van een medewerker, door middel van een doelgericht, organische proces tussen coach en coachee. Door samen de behoefte van de werknemer en werkgever te verkennen, kan er een op maat gemaakt traject starten.

De voordelen van een leerinterventie

De inzet van een leerinterventie kan voor zowel een individuele medewerker, als een team leiden tot een positieve impuls. De werkprestatie en werktevredenheid van de medewerker of het team stijgen. Ook heeft een leerinterventie een positieve invloed op de duurzame inzetbaarheid van een medewerker.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn en hoe Dé Nova Learning jou of jouw bedrijf hierbij zou kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op! Kijk hiervoor op onze website!

Meer nieuws

Adresgegevens
Van Deventerlaan 31
3528 AG Utrecht

KvK-nummer
58079017

Contactinformatie
+31 6 24 85 12 95
info@denovalearning.nl

BTW-nummer
NL001825843B62

2023 © Dé Nova Assessment & Learning
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Klachtenprocedure | Powered by KrossIT